Sprekers

 

Jan Douwe Kroeske  – DAGVOORZITTER

Jan Douwe Kroeske begon zijn journalistieke loopbaan in 1985 bij Radio 3 (NPO 3FM). Als presentator heeft hij zich ingezet bij de publieke en de commerciële omroep voor radio/tv-programma’s als 2 Meter de lucht in, 12 Steden 13 ongelukken, Jules Unlimited, NOS Langs de lijn, Jan Douwe op zoek, Leven in de brouwerij en Verre Verwanten. In 2001 richtte hij Double 2 Mediaproducties op, waarmee hij met innovatieplatform SummerLabb zich inzet voor een duurzame wereld en diverse andere inhoudelijke producties op het gebied van innovatie, sport en wetenschap. Hiernaast duikt hij regelmatig de studio in voor zijn muziekprogramma 2 Meter Sessies, dat al loopt sinds 1987 en meer dan 1600 audio en filmopnames met (inter)nationale bands heeft.

 

 

 

 

foto: Jorn Baars
Nick van Buitenen

Nick van Buitenen is notaris in Utrecht, werkzaam bij Van Grafhorst Notarissen in Utrecht. Sinds 1 december 2016 is hij daarnaast bestuurslid van de KNB; vanaf 1 oktober 2017 is hij voorzitter van het bestuur van de KNB. Binnen het bestuur is Nick betrokken bij de vele lopende ICT-projecten, waaronder NotarisID, NotarisOnline, Blockchain en de digitalisering van de vastgoedketen. Vanwaar die focus op ICT bij de KNB? Omdat de snel veranderende en gedigitaliseerde samenleving nog steeds veel baat heeft bij rechtszekerheid. Een kans voor het notariaat dus: want innovatie van juridische oplossingen draagt bij aan een goed georganiseerde samenleving en een sterke maatschappelijke positionering van het notariaat.

 
Jaap Dijkstra

Jaap Dijkstra is directeur onderwijs van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij werkzaam als universitair hoofddocent Recht & ICT. Hij is een van de initiatiefnemers geweest bij het opzetten van de eerste Nederlandse universitaire opleiding voor IT-juristen. Jaap Dijkstra verricht onderzoek op het gebied van juridisch kennismanagement en intellectueel eigendom binnen de IT-sector.

 
Gert-Jan Jordaan

Drs. Gert-Jan Jordaan RA (1971) is afgestudeerd in 2000 aan de toenmalige Nivra-Nyenrode opleiding (tegenwoordig NBA) als Registeraccountant. Hij is director bij AREP Accountants en Belastingadviseurs. Daarnaast is hij universitair docent en kerngroeplid Financial Reporting aan de accountancy en controllersopleiding van de Nyenrode Business Universiteit, geeft hij cursussen aan accountants, controllers en juristen voor oa. de SRA, NBA, Erasmus Universiteit en Universiteit Nyenrode en is bestuurslid van het NBA Stagebureau.

 
Prof. dr. ir. J.C. Wortmann

Hans Wortmann is hoogleraar Information Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is daarnaast eindredacteur van het blad Computers in Industry en bestuursvoorzitter van de stichting “Lean Management Network”.